Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dej fet?

Samtliga innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att inmundiga.

Människor kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall fungera korrekt, men de flesta folk anser möjligheten att dra i sig mugg alternativt glas efter att mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

kolsyremaskin

Flera folk vänder sej till mer dramatiska drycker, såsom kolsyrat vatten för att fullgöra sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet och viktökning är helt lätt falskt, så man man vara helt behärskad samt fortsätta dricka kryddad karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Dessutom kan kolsyragasen agera helt tvärtom att du känner dig mätt fortare och detta skulle minsann kunna bidra till dina ansträngningar att bantningen.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men medan bubbelvatten i sej är helt ofarligt och möjligen bra för din hälsa, dricker de mesta människor ej det i sin tvättad form.

Vanlig dricka har en avsevärd och avskyvärd mängd socker samt kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per dos har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är en del bättre, man måste totalt enkelt själv avsyna dryckens natriumhalt samt art av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk och ganska kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan agera missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en burk Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice består av “goda” vitaminer och mineraler som saknas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, eller en butelj Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett glas Oboy, bestående av kaffegrädde och 4 teskedar chokladpulver.

Även i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dej ej blott vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka kolsyrat vatten för att njuta av dess skojig, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig bruk att krydda det med sockerfria aromer – som inte bildar någon viktökning.