Smaker från Soda Stream förgyller ditt vatten

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att framställa kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man vid namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom på 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi många som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. På 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappast några maskiner alternativt komplement alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än någonsin.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskvichyvattenmineralvatten

Det ligger fullständig rätt i tiden att införskaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man köper i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, genast i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan finna på jorden, och Livsmedelsverket genomför regelbundet noggranna kontroller för att försäkra vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan intaga, men i längden kan det kännas tråkigt att dricka det slätt ur kranen. Aningen kolsyra gör hela skillnaden och möjligtvis aningen smak för den som inte gillar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten samt Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är tämligen stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter tillbaka igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte påpeka vilket slitage det utgör för miljön med alla transporter samt onödigt avfall. Ifall man har sin egen kolsyremaskin så kan man på endast några sekunder ha färdigt mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra köp samt släpande av flaskor hit och dit.

Med en egen sodastreamer kan man själv bedöma hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, samt hur mycket smak man vill ha. Det är alltså på alla sätt mer bekvämt och gott att göra sitt eget bordsvatten.

Uppskattar man läsk så har Sodastream smaker åt de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams webbsida så uppgår antalet till 25 olika smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer samt light-smaker för den som är aktsam med kalorier. Det är dock inte enkelt att finna alla dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent gör även egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 annorlunda aromer och 35 års erfarenhet, och Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom exempelvis originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob framställer läskessenser helt utan sötningsmedel men med ganska hög andel socker.

När det handlar om Sodastreams egna smaker så är det bra att vara medveten om att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker eller sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett någorlunda hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker innehåller inget socker alls.