Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är benämningen på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag väldigt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned stor omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som tidigare samarbetat med andra stora företag som IKEA samt Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev bäckmörkt, crème, solbränd, orange och lime. Det finns en färg här som matchar i varje boende! Det är förstås blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av igenom att kunna minska opp ett bägare kallt vatten och inmundiga direkt utan att bekymra oss för några obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och utnyttja det till både kolsyrat mineralvatten samt dricka igenom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper släpa med sej en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan gratis hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt dricka sliter enormt på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av kolsyrat mineralvatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, med har ett mindre urval.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det går att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det dyker upp fler samt fler läskkoncentrat och idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är dock söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både ett klimat samt plånbok.