Vad är det som är så märkvärdigt med mineralvattnet Ramlösa?

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan skaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Detta är en fråga som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det blott rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt en aning annorlunda och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

smakessensersmaker

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, eller är du möjligen aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är väldigt fängslande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade helande effekt. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda bot på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara bra för hälsan för den är mycket bedårande. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att strosa i denna park, och måhända tar du en liten paus där du naturligtvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man komma ihåg att vatten är oerhört bra för oss människor. Detta I synnerhet om man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man rentav mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer för att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt dyrt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att investera i en kolsyramaskin. smaker sodastream Detta är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och likaså något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte utestänga det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom köpa Ramlösan stundtals. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, också smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt trevligt.