Vatten med smak av syrligt granatäpple – nu också på jobbet!

Granatäpplet är en vitaminladdad frukt som trivs och växer i länderna omkring Medelhavet. Det ser på utsidan ut aningen som ett äpple, men på insidan mer som boll formad av hundratals mindre, röda bär, fulladdade med god, frisk smak med en svagt bitter underton.

I forna tider ansåg man att granatäpplet var en underbar frukt och än idag anses den på vissa håll ha nästan magiskt helande krafter. Den har avbildats på flera antika målningar och omnämnts i många gamla skrifter och sanningen är att med sitt rejäla innehåll på antioxidanter, vitaminer och folsyra så har den möjlighet att bilda ett gott skydd mot diverse sjukdomar.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Att öppna frukten kräver speciell teknik. Först är det en god idé att rulla den mot ett hårt underlag så att de små frukterna innanför skalet lossnar aningen. Därefter skär man igenom det hårda, tjocka skalet med hjälp av en vass kniv och börjar tömma halvorna på frukten genom att knacka på den. Därpå kan man förtära granatäpplet hur man vill, som en frukt, alternativt t ex i en ruccolasallad med lite balsamvinäger – fräscht och nyttigt!

Granatäpple är även frukten som ligger bakom det populära drinkkoncentratet Grenadin. Grenadinen har en djupt klarröd färg och intensiv, söt smak.

Aromhuset har lanserat ca 20 smaker för kolsyrat vatten och dessa har sålts med enorm framgång. En av de populära smakerna i sortimentet är Granatäpple som framförallt har tilltalat vuxna smaklökar. Det är en frisk och lite ovanlig smak som sticker ut en del bland allihopa de lite mer klassiska smakerna som citron, jordgubbe och melon.

Nu har Gert Strand, som med sitt aktiebolag Gert Strand AB ligger bakom Aromhusets produkter, tagit fram sex av de populäraste smakerna i ny förpackning. Den nya flaskan innehåller betydligt mer arom, hela 270 ml, och är avsedd att användas till vattenautomater ute på Sveriges arbetsplatser. Flaskan är försedd med hjälp av en smart pump där ett pumptag är utvecklat att vara lagom till ungefär 150 ml vatten – en plastmugg av standardtyp. Vill man fylla en halvlitersflaska så är 3-4 pumptag av aromen en lagom dos.

Aromhusets smaker lämpar sig bäst till kolsyrat vatten, och godast blir dem när vattnet är friskt och kallt eftersom kolsyran uppför sig bäst i kyligt vatten. De flesta vattenautomater har idag två kranar – en med vanligt, slätt vatten och en med kolsyrat. Att ha tillgång till friskt vatten i annorlunda variationer medför att man inspireras till att dricka med vatten vilket i längden skapar bra allmänhälsa och skänker ökad prestationsförmåga.