Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Wassermaxx Deluxe är en riktigt förtjusande medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med lite diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker smakligt kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man endast i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller hög kvalitet. Det finns så klart andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som framställer olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

sodavatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och det är för många svårt. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allt efter egen dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst dyrt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att handla buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga då smaksättningen är väldigt mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med hjälp av en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Endast co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Detta innebär naturligtvis även att man åstadkommer en god gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan hitta massor av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.