Få en förtjusande gräsmatta genom att avverka mossa och behandla på korrekt sätt

Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För flera så är ju golfbanans fina område synonymt med det perfekta gräset, men det kan förefalla vara en avancerad uppgift att få den mossbeklädda tomten att förändra skepnad då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnsulfat mot sniglar

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man någorlunda snabbt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att tillämpa på rätt sätt och att företa en del andra saker som kommer att befrämja gräsmattans fortsatta utveckling.

Röja mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Före du börjar planera för att få dän mossan med järnvitriol så ska du tänka på att en vanlig villagräsmatta består av olika grässorter. Det här gör att man inte kan förvänta att få samma vackra gröna nyans som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få bort mossa ifall du använder dig av järnsulfat mossa inte tycker om. Det här ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan före gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som även skänker ett grönare gräs. Det här skulle ju kunna lämna ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så befängt.

Viktiga saker att tänka på vad innefatta gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en förnäm gräsmatta. Visst är det bra att införskaffa en järnsulfat säck eller en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan koppla till vattenslangen och duscha gräset med, men du skall även se till att behandla gräsmattan på rätt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att lämna åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir kraftfullt. Det är även gott att nyttja ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen inte följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att vara medveten om är att man relativt kvickt kan komma in i rätt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar eliminera mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också vidtaga andra bitar som gödsling och måhända även mossa på stenplattor. Läs mer här spridarramp.

Detta är något som skänker kolossal förtjusning och även inspiration. Du behöver ej lära dig allt på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset vackert. Starta mixa järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan även vara klokt att dela uppgiften med andra i hushållet. Om du tar vårens hantering mot mossa så kan någon annan sköta sommarens bestyr. Tillsammans hjälps vi åt för att ta bort mossan.