Gräs och tak kan behandlas med dunk gti

Att behandla gräset samt taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan faktiskt hushålla på både tid och pengar om du väljer dunk gti som gör det så mycket enklare att fördela och som dessutom drar ned på behandlingstiden. Det här är en slags ejektorflaska som är simpel att använda sig av då man vill utbreda järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

mossa i gräsmattan vad göra

allt-fraktfritt.se finns en bra teckning som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att ta tag i mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man måste ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat jobbigt så kanske man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till efterträdande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar alternativt inhandla klart) som är så ofattbar lätthanterlig. Man behöver ju bara koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett väldigt smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli färdig på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir skojig att vårda gräset innan gödsling samt odling. Det här kan man därpå upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Därtill så kan man spara en hel del pengar på att undvika dyra produkter som inte alls ger samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika okomplicerad. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte bara gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att ordna med takrengöring. Här får man även god användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ned.

Man kan göra mer än motverka mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för enbart rengöring, det finns mer) för att rengöra huset utvändigt eller möjligtvis sköta gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större påfrestning.

Man kan också sköta gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. Följaktligen skall man spara ejektordunken år från år. järnsulfat sniglar. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så detta är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du icke är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte klura på ifall du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir helt lagom och det är bara att fortskrida med behandlingarna för att få en fager trädgård samt ett tak utan mossa.