Soda Streams främsta konkurrent heter Wasser Maxx

Aga marknadsför Wasser Maxx som är ett stort märke i handeln vad gäller kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till samtliga kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett bra tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev ordentligt populära.

Sodastream är så klart Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet samt långa erfarenhet. Aga är dock också väletablerade och står sig relativt bra mot Sodastream tack vare hög kvalité och lite lägre priser. Aga producerar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, också till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har också vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, och gör det extra friskt och fräscht varje gång man vill intaga lite bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar rymma kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett utbud av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är aningen billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet och konkurrenskraftiga priser såsom Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerlemonadvichyvattenmineralvatten

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra i enlighet med – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet innehåller lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till bägge märkena. Det därför att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ungefär 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man handlar en ny.

Aga gör inte enbart Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt ypperlig kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken innehåller socker eller sötningsmedel, därtill har de två klassiska cideressenser. Andra företag som är framgångsrika gällande aromer och essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att handla i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ca 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man rätt så snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att slösa slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man framställa sitt eget, som blir precis så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra åt samtliga miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med hjälp av en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare och mer miljövänligt.