Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre effekt än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och märk av effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta bidrar till en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och överraskande trötthet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ytterligare.

Viktigt att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikten att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite skilda typer att botanisera bland så en rask genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt kraftfullare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Det är kaneltypen vi vanligtvis hittar i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är än kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innefattar det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en obefläckad skatt för hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den gagna ett ketogent läge i kroppen.

Personer som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får så småningom ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Vissa har dock tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka fantastisk verkan efter bara någon dag. Det hänger troligtvis samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt tillstånd av ketos. bantning gone
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!