Extra syrlighet med citronsmak i det kolsyrade vattnet

Som smaksättare i kolsyrat vatten finns det troligen ingen mer klassisk smak än citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Citron är en smak vi använder till oerhört mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, därtill gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser givetvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och dessutom variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te eller matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron fungerar också otroligt fint tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är gigantisk. Vi tvingas dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper således dålig bismak, ångest för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är lätt och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Gillar man svag smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i aningen mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.