Bli av med kilon med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel och annan kanel

Saigonkanel är en typ av kanel som äger samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft samt större påverkan gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är det den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt besläktade med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Flera som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel på daglig basis, speciellt människor som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har mycket att vinna av att låta kanel bli ett stående inslag i kosten. bantning magproblem
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överflöd, så reduceras således inlagringen av energi i fettvävnaden ifall man intar kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel med tanke på att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att få effekt?

Det är en fråga som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det handlar om Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. få ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte mycket, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket hälsofrämjande – och smakligt!

Det är någonting man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en väldigt angelägen faktor i sig och när man kommer över en så briljant, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins samt LCHF har likaså något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den ganska enkel att hitta. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt