Träning och Saigonkanel

Title=Saigonkanel och ketos
Tags=Ketos med Saigonkanel
Category=1
UserCategories=Saigonkanel|bantning|socker|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Maximera ketos med Saigonkanel

Det finns ett kroppsligt läge som uppnås av ketogena dieter, vilket innebär att ett kraftigt reducerat intag av kolhydrater får kroppen att drivas av ketoner istället för glukos, och övergången från glukosdrivande tillstånd till ketos märks av på olika vis. En acetonliknande andedräkt är en frekvent förekommande effekt, tillika övergångsbesvär såsom sömnighet, irritabilitet och oförmåga att fokusera som vanligt. Dessa bekymmer är snabbt övergående och när man väl hamnar i ketos blir man mer balanserad samt effektiv än tidigare.levaxin och bantning
.

En del lågkolhydratare har dock tufft att hamna i ketos, hur noggranna de än är med sitt reducerade kolhydratsintag och en tänkbar orsak är för att deras bukspottskörtel inte reglerar insulinutsläppet som den bör och släpper ut långt mer insulin än nödvändigt.

Vad flera källor nu har funnit är att Saigonkanel, egentligen all kanel men framför allt Saigonkanel, slungar in denna grupp personer i ketos, med så lite som ett halvt gram om dagen. Det finns inga studier än på det, men erfarenheter tyder på att det finns logik som står bakom företeelsen.

Ketos och fettförbränning

Man eftersträvar vanligtvis ketos för att det är ett fettförbrännande läge. När det inte finns någon glukos att tillgå så bryter kroppen ner fettvävnad till fettsyror som därnäst blir till ketoner i levern. Lagrat fett omvandlas alltså till energi vilket medför att tillståndet effektivt bränner bort oönskade fettdepåer. Samma sak sker när man fastar – eller svälter.

Många människor är lyriska över att kunna äta ganska ohämmat av saker som inte innehåller kolhydrater och likväl effektivt bränna fett, därför har dieter som Atkins och LCHF vunnit så mycket mark.

Nya rön om lågkaloridieter

Nyligen genomförde man en mäktig sammanställning av över 16 000 vetenskapliga rapporter utförda på LCHF. Bara 68 av dessa 16 000 rapporter hade tillräckligt hög nivå för att kunna ligga till grund för omskrivningar över hur kostrekommendationer för åtgärd av fetma kan ändras.

Sammanställningen tyder på att just lågkolhydratsdieter, såsom Atkins och LCHF, är de dieter som fungerar både snabbast – och på sikt. Dessutom har man inte lokaliserat några dåliga hälsoeffekter.

Långsiktiga effekter av ett ketogent tillstånd

Det finns inga långtidsstudier av vad lågkolhydratsdieter åstadkommer med kroppen på lång sikt, men det finns inget överhängande hot mot hälsan enligt de efterforskningar som har gjorts hittills.

Max fyra gram Saigonkanel om dagen

Saigonkanel kan effektivt ge upphov till stabil ketos, så eftersträvar man detta bör man hålla sig till ett dagligt intag av Saigonkanel på mellan 1-4 gram. Mer än så kan vara skadligt på grund av kumarinet i kanelen. Ett överdrivet intag av kumarin kan medföra leverbesvär, vilket är allvarligt, men det ska mycket till.

Handla Saigonkanel

Saigonkanel – Cinnamomum loureiroi – går även under namnet vietnamesisk kanel och finns idag ännu bara att köpa i välsorterade hälsokostbutiker, samt via internet. En avancerad spekulation tyder på att vi kommer att se betydligt mer Saigonkanel I handeln inom en snar framtid i takt med att insikten om dess fantastiska viktminskningsegenskaper lyfts fram.

När man handlar Saigonkanel ska man försäkra sig om att den är fräsch med tanke på att den förlorar sin styrka i takt med att den åldras.
Date=Range
Date1=2017-07-01
Date2=2017-08-31