Absint är en prima dryck att bjuda på

Absint är en himla välkänd dryck och har dessutom förbjudits I somliga länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit mer eller mindre omtyckt under tidernas gång och det är inte allihopa som gillar den rätt så beska smaken.

äkta

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som anser att konstnärer som Van Gogh antagligen blev en aning tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså bringa malört, tujon samt framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt verktyg

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det inte blir lite sött så är det komplicerat att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du ej vill missa då det är den som antas ge effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan faktiskt vara dödlig men inte i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är farlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det faktiskt är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det helt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli problem. absintglas köpa.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara varsam när man dricker absint.