Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på annorlunda sätt

Många som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer välbehaglig. Man kan använda sig av eteriska oljor på en aning olika vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Är det eventuellt så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

doft

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan förstås också läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det viktigt att fatta att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men ifall man väljer fel doft så kan det få omvänd verkan.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är alternativt genom att addera den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande verkan. Det här blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Detta kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även bra smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan tillämpa de eteriska oljorna på tre annorlunda sätt. Som hudbehandling, att inhalera eller att äta. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara försiktig med därför inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan även droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Viktigt att tänka på med doftoljor samt deras effekt

Man bör ta det få försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt skänka mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det också betydelsefullt att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör detta på felaktigt sätt så kan det få effekter som icke är så behagliga.

Ett säkert sätt att köpa hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då handlar man därtill utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du ska lägga på eteriska oljor före du köper en doftolja att komma igång experimentera med. Något som är hejdlöst lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen inte av den här doften så det här är ett naturligt, säkert och mycket effektivt lusmedel!