Absinthe Systembolaget säljer är inte samma sak som äkta absint

På systembolaget finns inte äkta absint. Det är nämligen så att Absinthe Systembolaget marknadsför är utan tujon. Ifall du ej vet så mycket om det franska örter innehåll som äkta grön sprit ska ha så kanske det här icke betyder så mycket. Men då ska du känna till att grön drink med namnet absint icke kan vara äkta vara utan tujon. Det är ju denna ingrediens som har gjort den gröna fen så väldigt mytomspunnen!

mytomspunna

Var medveten om vad Absinthe Systembolaget är och även om vad andra absintdrycker består av

Man kan handla olika typer av absint på nätet och då kan man komma över versioner som exempelvis absint 80 med cannabis. Det här låter ju helgalet och det kan det också vara. 80 är en del av namnet och ej ett mått på hur mycket alkohol som finns i drycken men det rör sig om en kraftfull dryck.

Du kan räkna med minst 60 % alkohol då du handlar en flaska med någon form av absint och det gäller att dricka den här spriten på ett försiktigt sätt ifall man ej vill få upplevelser som gör att man börjar tro på myterna om den gröna fen!

Det är bäst att köpa ingredienserna och helt enkelt blanda själv

Om du vill få äkta vara så ska du slopa Systembolagets absint och istället beställa ingredienserna online. På så vis så kan du själv bestämma viktiga saker som absint alkoholhalt och hur mycket du ska ha av de viktiga ingredienserna malört, fänkål samt tujon. Den sistnämnda ska man bestämt inte överdriva då det kan medföra en dryck som man inte mår så bra av.

Var noga med att du följer ett bra recept för drycken eller använd Prestige Absinthessenser, de är heläkta med tujon och Absinten opalizerar när man slår vatten på pga. den stora mängden eteriska oljor (inlusive malörtsolja) som ej är vattenlösliga. Finns på hembryggning.se, allt-fraktfritt.se med flera.

Vid Absintproceduren (Absint i ett absintglas, häll på vatten på en sockerbit genom en absintsked och beskåda drycken opalisera och bli ogenomskinlig) använd en absint sked så att du kan sila ned sockret som man måste få med för en god smak. Ett tips är att inte använda farliga färger för att få en grön drink, det är sannerligen ej nödvändigt. Du kan malört handla online alternativt hos hälsokosten och med ett bra recept så når du en fin balans som ger en god smak.

Faktum är att du kan absint införskaffa online men att det aldrig rör sig om den äkta varan. Så som det ser ut idag så är allihopa märken utan tujon och för den skull så måste du blanda själv för att få den äkta smaken. Absint essens.
Det är kul att göra den här mytomspunna drycken så ge det hela lite tid och förbered väl.

Handla ingredienser samt verktyg online och prova dig fram. Det är rätt så svårt att misslyckas med den gröna fen men det är klart att du kan lyckas få till din egen twist på det hela genom att eventuellt introducera andra örter. Cannabis som kan finnas i absint 80 är icke att rekommendera. Andra inslag kan giva minst lika goda effekter.