Dricker du fräscht och friskt vatten på jobbet?

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Därför är det väldigt betydelsefullt att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även om kaffe måhända är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det också vätskedrivande. Därför är det extra angeläget att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i balans. Även te driver vätska, medans juice är ett gott komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur centralt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt hitta fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

kolsyremaskin

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är endast aningen festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns många märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man bara en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi någorlunda borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt och krångligt att kånka runt på. Gott vatten på jobbet gör minsann enorm skillnad!