Kom i form med hjälp av Saigonkanel

Ketos stimuleras med hjälp av Vietnamesisk kanel

Få vet att kanel äger långt fler goda egenskapen än endast smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins eller Dukan «fårlov» att smaksätta med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts genom detta är hur kanelen inte endast är godtagbar, utan till och med en enorm hjälp åt människor som strävar efter ketos – och den bästa av alla är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre verkning än «den äkta kanelen» Ceylon.

Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort ofta kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos mycket raskt och effektivt.

Trots att man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så anser många LCHF:are att det likväl tar tid för kroppen att inträda i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man tillför Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent läge.

Saigonkanel är en formfixare åt samtliga

Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är självklart en briljant upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka goda hälsoeffekter de får av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att det här ska ske måste man strypa sitt kolhydratintag nästan fullkomligt, vilket medför att man lever på en diet på framförallt kött, fisk, ägg, nötter samt ovanjordgrönsaker. Fett är också en betydelsefull del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.

Gå ner i vikt med hjälp av ketos

En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), innebär att personer på ett tämligen okomplicerat sätt når sin idealvikt – den som är underviktig går upp och den som är överviktig tappar kilon. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fenomenal hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.

Ifall man inte äter i enlighet med en ketogen diet utan istället stundom svävar ut med godis och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som dessvärre är en ofrånkomlig nackdel med kolhydratrik mat.

Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna förvara blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.

Saigonkanel för smakens skull

Kanel har ständigt funnits bland våra kryddor, denna bruna bark skänker fyllig och fyllig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen därför att den är delikat, och framför allt under höst och vinter dyker fantastiska recept tillsammans med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och en aning kanel på morgongröten, eller morgonfilen/-yoghurten är en sanningsenlig klassiker.

När nu kanel visar sig vara så förträffligt för hälsan och formen, både för lågkolhydratare samt kolhydratsätare, så känns det än mer motiverat att krydda med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att äventyra negativa konsekvenser. För bästa utfall är det således Saigonkanelen som ska brukas.