Upptäck effekterna av Saigon-kanel för viktminskning med 5:2 metoden

I Vietnam, som ju förr hette Saigon, växer en kanel som blivit uppkallad efter det forna namnet på landet. Det är en typ unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en fantastisk bastant kanelsmak med tanke på at den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Uppskattar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns dessutom många hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är enormt verkningsfull på detta.

Saigonkanelen hjälper dig klara av blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen försvaga de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därtill är bara smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du finna i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa genom internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen beryktad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till därför att kringgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per person samt år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. 52-metoden

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därefter en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Läcker dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!