Bättre hälsa för hästen med msm häst kosttillskott

Går det att med msm häst få en 20 årig häst att bli fräschare än vad den var som 5-åring? Det menar somliga som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är betydelsefullt både för oss människor och för djur, men före man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och dessutom på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Det här är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Ifall man inser att hästen har brist på det här ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns även msm hund som är till särskilt för hundar som lider av problem med leder och med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i förträffligt medicinförpackningHög kvalitet MSM pulver annika dahlqvist

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som också säljer msm för människor samt för andra djur. Det räcker att handla en enkel burk med msm till häst för att börja behandla och observera om det här kan ge effekt.

Fungerar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot besvär med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är dock om svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att konstatera att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappast bli friskare därför att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan intyga att msm tillskotten faktiskt gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att språka om.

Om hästen snubblar

Om det är så att din häst snubblar och verkar ha bekymmer med leder och ben så ska du först och främst undersöka vad det här beror på. Här är det ju även så att man tvingas fundera på säkerheten då hästen kan snava då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En grundlig undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är bra för både folk samt djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även om man inte ser någon särskild brist i hästens normala kost. Om hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den även få gott om svavel men för att ta reda på detta så måste man genomföra en analys av grundfodret och det måhända kommer som en överrumpling att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad grad.

Idag finns det smarta kombinationer som exempelvis glukosamin och msm preparat, man kan även själv ge båda separat, som ger hästen exakt det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att prova msm häst, men naturligtvis efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.