Få bort mossa i gräsmattan med en praktisk spridarramp på vattenkannan

Våren är förtjusande förutom ovälkommen mossa som växer fram. En del tycker om den här doften som påminner om skog och natur medans andra är intill att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten samt en praktisk spridarramp.

spridarramp för järnsulfat

Fäst en spridarramp på vattenkannan och ha ihjäl mossan!

Numera så är det flera som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som också är fint för gräset. Järnsulfat mot sniglar är också rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man nämligen åtskilliga fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker ej om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligtvis en primitiv pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hallå till det fina gräset

Flera undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det nätt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan inte tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är således ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller handla järnsulfat. Kommande steg blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta bör du göra utomhus med en bra skopa och god föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset medan som du tippar på kannan för att fukta med blandningen av järnsulfat och vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så gemytlig att genomföra en förnäm vårdag.

Både spridarramp och järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns likaså en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du gör den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten men tänk på att du också ska göra livet komplicerat för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Vill Du veta detaljer Klicka Här järnsulfat..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid eller Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se samt må bättre.