Blivältränad med GI mat recept

Söker man ett sätt att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man nyttjar för att se hur fort kroppsfunktionerna bryter ner kolhydraterna i somliga födoämnen eller rätter. Desto högre GI man har, desto snabbare bryts maten minska. GI födoämnen är ett fason att gå dra ner kilon och förtära hälsosammare.

Det är flertal recept man kan komma genom webben för annorlunda GI maträtter, beroende på det man gillar. Det är bara att bevista de sajter som offererar olika recept samt börja välja.

Flera av de recept som finns att få numera genom nätet nyttjar också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal använder i sina rätter alternativt bakelser. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dens fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter på grund av detta vispgrädde.

Det finns flertal annorlunda sätt att anordna vispad grädde. Bland annat är därnäst ett par ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning av GI föda:

Vanlig handvisp

Att begagna sig av en vanlig handvisp när man önskar äga vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, kulörer samt material såsom plast eller metall. Men dessvärre resulterar en handvisp mestadels i att den som blandar får ont i armen.

Ström visp

Sedan är det också valet av en elvisp som de flesta hem i Sverige allaredan innehar. Man kan lätt handla denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde och är väldigt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna består av lustgas som tillverkar grädden luftig. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar eller lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde samt skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därefter är grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden är att vara luftig, exakt som man alltid önskar att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI mat eller bakverk.

En gräddsifon kan man anskaffa via diverse sajter på internet samt dem brukar ej kosta så mycket. Och med produkten är även flertal fördelar inkluderat, som att den är liten samt tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till degenerering av fetter.

Laga din GI födoämnen i bostaden och använd en gräddsifon vid behov utav snabb, fluffig grädde.