Kolsyrat vatten med söt och frisk smak av melon

Aromhuset erbjuder riktigt hälsosamma smakessenser som smakar friskt. De är lätta att mäta upp och kan mixas med varandra. Päron är en fruktig och söt smak som passar samtliga åldrar och som med fördel kan blandas med många andra smaker ur utbudet.

sodavatten

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset har 16 olika smaker för kolsyrat vatten, däribland Päron. Smaken är framställd med hjälp av naturliga aromer och smakar precis som päron bör smaka. Inget socker eller kemiska sötningsmedel finns tillsatt och essensen lämpar sig därför oerhört bra för samtliga som försöker hålla en hälsosam livsstil men samtidigt gärna vill berika sin tillvaro med goda smaker.

Smaken av päron är söt och fruktig och blandar sig väl tillsammans med andra smaker som Äpple alternativt Persika – för klassiska kombinationer, eller Banan eller Ananas – för riktigt söta drycker som bl a går hem hos barnen. Det finns 16 smaker i Aromhusets utbud och samtliga kan blandas med varandra vilket ger mängder av kombinationsmöjligheter.

Gert Strand, som har framställt samtliga smakerna, rekommenderar 2 ml essens till varje liter vatten. Det är en rätt så mild dosering som ändå ger mer smak än det smaksatta kolsyrade vatten man kan hitta färdigt i affärerna. Strand tyckte själv att utbudet av smaksatt kolsyrat vatten var begränsat, mycket pga att smakstyrkan vanligtvis är mycket svag, och menar att man med Aromhusets essenser har mycket större valmöjligheter. Därtill slipper man onödiga tillsatser vilket ligger rätt i tidens hälsotänk.

Bland de 16 annorlunda smakerna finns, frånsett Päron, allting från utpräglade barnsmaker som Toffee Kola, till vuxensmaker som Absint, exotiska smaker som Melon samt klassiska svenska smaker som Fläderblom. Däremellan finns det bärsmaker samt fruktsmaker som inte lämnar någon missnöjd.

Man doserar aromerna med hjälp av essensflaskans kapsyl eller med avsedd doseringspipett. Det är lätt att både dosera efter egna preferenser, och att blanda olika smaker med varandra. Strand rekommenderar även att varsamt dosera det kolsyrade vattnet ett tag innan intag – ett dygn eller så – samt att hålla vattnet i kalla temperaturer, på så vis utvecklas smaken av Päron på bästa sätt. Det går givetvis även bra att dosera precis innan intag.

Aromhusets essenser fungerar lika bra att använda till sitt hemkolsyrade vatten om man har en egen kolsyremaskin, men det går lika fint att använda dem till köpt kolsyrat vatten. Man vinner dock på att kolsyra själv – både ekonomiskt samt ur miljösynpunkt.

Thomas Ström, som jobbar som säljare för Gert Strand AB, vill passa på att nämna att man nu söker fler återförsäljare för Aromhusets essenser. Just nu hittar man dem alla på www.allt-fraktfritt.com. Ström vill understryka hur rätt aromerna ligger i tiden. Vi blir mer och mer medvetna om hur kemiska tillsatser och för mycket socker påverkar vår hälsa dåligt, på samma gång vill vi inte undvara det som är gott, speciellt inte barnen. Aromhusets essenser är ett innovativt och välkommet alternativ till samtliga sötade drycker ute i handeln – man slipper kompromissa!