God smak av päron från Aromhuset

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras ganska länge i kall miljö, men är oerhört känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

smakessensersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara rätt så torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men emellanåt görs det också mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens fullständigt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullkomligt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt mumsigt samt uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är oerhört god som den är alternativt tillsammans med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är också en perfekt kombination, om än kanske lite otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger otroligt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är jättestor men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, ännu någorlunda begränsat. Det finns tämligen många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis otroligt svag och emellanåt hade det varit gott med en aning extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak och räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock fullständigt upp till en själv ifall man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen minsann enkel.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron och övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.