Gott vatten på jobbet vinner allihopa på

Alla vet vi att vatten är avgörande för vår överlevnad. Människokroppen består till omkring 60-80 % av vatten och vätskenivån tvingas fyllas på väldigt kontinuerligt då den ständigt sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på utgörs till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av precis denna anledning.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en stor del av dagen – så är vi vanligtvis för upptagna med våra arbetsuppgifter för att minnas att fylla på vätskenivån tillräckligt ofta. Eventuellt stressar vi, vilket sannerligen medför att vi förbrukar mer vatten, och flera är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten tassa sig på.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Sömnighet, matthet, slöhet, försämrad fokusering och lätt huvudvärk är vanligtvis indikationer på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror ger oss energi – leder fort till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så vis motsatt verkan i det långa loppet. Om man inte dricker tillräckligt med vatten så blir man även mer mottaglig för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls ger goda effekter på både lång och kort sikt.

Det börjar Sveriges arbetsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på jobbet. En vattenautomat är betydligt mer inbjudande än en vanlig kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar lagom kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och fylla på vätskenivån med jämna mellanrum.

Många av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten och en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet skänker många en ytterligare känsla av uppfriskning eftersom det sticker skönt i mun och hals. Det är bara att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar verkligen har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan tydlig trend när det handlar om vatten är det enorma engagemang vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget övrigt land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill hitta hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB säljer aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker och sötningsämnen, men är på samma gång rika på smak. De har blivit otroligt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten samt hemkolsyrat. Det finns ungefär 20 skilda smaker, alla utförligt framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är ämnad att användas ihop med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en särskilt framtagen pump. Denna pump gör doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med hjälp av Aromhusets smaker vid vattenautomaten på arbetet blir intresset för mindre, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig atmosfär som höjd prestationsförmåga samt hållbar hälsa hos samtliga som arbetar.