SodaStream kan hamna i krig medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar samt fyllt en stor bur för att exponera på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream och kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett hotbrev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de har alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att utnyttja dessa. NNu går SodaStream till motattack igenom att offentliggöra hotet världen över.

Detta är dårskap. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju också ansvara för att feja opp burkarna. Istället för att tacka oss för att vi plockar upp deras avfall får vi ett hotbrev från deras advokat. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är bestört över innehåller burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren ska symbolisera den miljöförstöring som läsk samt vatten på butelj och burk innebär. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren och budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor samt burkar på fem år. Alla dessa flaskor och burkar kan ersättas av en enda återanvändbar butelj från SodaStream.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Man kan anse att SodaStream är mindre begåvade som går i batalj med jätten Coca Cola. Då skall man känna till att SodaStream i flertalet decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att skydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds samt fastän det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan motståndare som – i vart fall i Sverige – kan vinna ehuru de skulle förlorat i andra länder. Samt dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

https://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471