Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Hur blir man av med mossan på bästa sätt?

Det kan vara svårt att uppnå den perfekta gräsmattan. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man kringgå?

järnsulfat mot sniglar

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Ifall du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en sådan green i trädgården inte vore så befängt så ska du känna till att du tvingas riva rubbet och bekosta en rikedom för en väl utvald grässort för att få likadan effekt hemma. Det är det näppeligen värt då man kan inhandla järnsulfat och med järnsulfat och vatten faktiskt kan få en fin grön kulör samt ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra för att få den här effekten? Låt oss betrakta några vanliga alternativ…

Järnsulfat och vatten för att döda den avskyvärda mossan

Börja med järnsulfat på gräsmattan för detta är något som onekligen fungerar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper även gräset att se grönare ut. Bearbeta en gång på våren, och en gång på hösten för att få fin effekt.

För god fördelning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten och järnvitriol på ett smidigt sätt. Eller blanda själv, 288 gram järnvitriol och vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med professionell mossrivning

Om man ska förtälja sådant som man möjligtvis borde undvika så är mossrivning ett fint exempel. Detta är något som tar tid samt kraft och som flertal gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Därför skall man hela tiden vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Om du tycker att det blir fint med rivning och möjligen planerar att applicera väl om jord samt nya frön så kanske detta kan vara ett bra val men betänk det ordentlig före du köper en riv och drar igång arbetet.

Processa med järnsulfat samt vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Om du vill inhandla järnsulfat samt behandla gräset med medlet så kan du tajma detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset gillar näringsrik jord. Du kan likaså applicera mer jord och sprida nya gräsfrön därför att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en superb gräsmatta.

Om du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan kombinera järnsulfatet med allting från mossrivning till olika bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Klicka här omgående för mer information få bort mossa i gräsmattan.

Det allra viktigaste är att du har en plan och att du följer den. Ifall du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma därefter och proklamera att den här metoden inte funkar. Man måste ha tålamod och skänka gräset en chans innan man anser att det inte finns någon väg till den perfekta gräsmattan.