Tryckimpregnerat – fungerar järnvitriol till det?

Anledningen till att man beredvilligt behandlar trä med järnvitriol är att den här behandlingen tids nog leder till en yta som får en elegant silverfärg och som ser ut som om den har behandlats av naturliga inslag av väder och vind. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat trä.

dunk turbospridare

Med en järnvitriol fasad så får man coola skuggeffekter för järnsulfaten kommer att influera träet på annorlunda sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får lite olika karaktär i olika riktningar och det är det flera som gillar.

Bästa resultaten får man med rätt teknik

Något man ej ska glömma bort om man vill använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det evig är betydelsefullt att jobba med korrekt teknik. Helst ska man bearbeta träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen omkring och för att kringgå problem med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat och vatten därför att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror självklart på smak och på det trä som man behandlar. Om du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara klokt att prova på denna bit.

Låt det hela ta lite tid för man ser inte på en gång vad som sker med träet. Det kan ta flera veckor före man ser effekten, så var ute i god tid och testa innan hela fasaden behandlas.

Om järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och sedan bygger ett vackert staket av trä som man vill bearbeta med järnvitriol så är det enkelt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på besök.

Vad gör man ifall man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Detta kommer att få bort fläckarna. Klicka här nu för mer data järnsulfat.
När det handlar om andra material så får man tänka på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan beskydda material som kan skadas av medlet före man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag före man ser vad som har hänt. Bra planering där man täcker sådant som inte får skadas är jämt smart.

Vad säger andra om att vårda trä med järnvitriol?

Något som man kan ha kolossal användbarhet av är att så många diskuterar det där med hemskötsel och bygge på webben. Du kan vara förvissad på att det är många andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är hastigt gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara besvärligt att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i många olika storlekar och smart utrustning för annan tillämpning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.