Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra design revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade och färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt smakfull, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, brandgul och lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aqvia Exclusive blev snabbt poppis samt tre år efter lanseringen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan ju oxå krydda sitt vatten om man föredrar det, alternativt mixa i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns många goda smaker att testa och olika affärsverksamhet erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå testa att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 olika smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 annorlunda smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar mun och kropp på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt egentligen blott innehåller vatten samt eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap i jämförelse med buteljerat vatten samt dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man bara för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett egen plan, man får tillgång till färskt samt rent bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men angeläget, art för miljön.